Monica Kalis

Sinds dat ik een eigen bureautje had, hield ik van bakjes en vakjes om alles overzichtelijk te houden. Opruimen en organiseren zijn altijd mijn hobby geweest. Ik krijg daar energie van.

Als ik stress ervaar dan ga ik opruimen, dat geeft mij rust en overzicht.

Samen met mijn partner hebben wij twee kinderen, een zoon van 21, en een dochter van 19.
Mijn kinderen heb ik van jongs af aan mee laten helpen in de dagelijkse taken die bij het huishouden horen (kamer en speelgoed opruimen, vaatwasser uitpakken, kleding in je kast, tafel dekken enz.) Het heeft ze zelfstandig gemaakt en zo was ik niet de enige verantwoordelijke om alles netjes en overzichtelijk te houden.

Ik ben 12 jaar leerkracht op diverse basisscholen geweest, daarna heb ik 3 ½  jaar als intern begeleider gewerkt op één basisschool. Als intern begeleider was ik verantwoordelijk voor zorg aanvragen voor leerlingen met gedrags- en/of leerproblemen ( onder andere ad(h)d, autisme, dyslexie en dyscalculie) en de kwaliteitszorg van de school, waarbij ik ook leerkrachten coachte.

Ik kreeg geen energie meer van mijn werk. Omdat opruimen en organiseren mijn hobby's zijn en ik daar mijn beroep van kon maken en hiermee gezinnen en basisscholen kan helpen, was het de beste keus om te stoppen als intern begeleider en voor mijzelf te beginnen.

Wat anderen over mij zeggen:

Betrouwbaar, goed kunnen luisteren, fijn samenwerken, positief, geduldig, rustig, avontuurlijk en sportief.

Mijn doel:

Een opgeruimde wereld voor rust, ruimte, structuur en overzicht. Zodat kinderen daar profijt van hebben en zich zo fijn kunnen ontwikkelen. Daarnaast ervaar jij rust, ruimte, structuur en overzicht in je hoofd en daardoor heb je meer tijd en beleef je plezier  aan de dingen die je graag doet, met de mensen waar je van houdt.